maanantai 18. helmikuuta 2013

Ja taas hajunottoa...

Me treenataan tätä nyt joka päivä ja ajattelin pitää oikeasti kirjaa meidän treeneistä ja kehittymisestä. Näin aluksi tätä on tylsä kirjata ylös, mutta myöhemmin kun tapahtuu vähän enemmän niin tässä on enemmän järkeä. Eli tehtiin heti aamusta hajunottoharjoitus. Jo ensimmäisellä koulutuskerralla neuvottiin, että kaavoja pitää rikkoa koko ajan. Mä rikon niitä myös ajallisesti, koska me ollaan treenattu niin aamulla, päivällä kuin illalla, maha täynnä ja maha tyhjänä. Eikä sillä ole ollut näkyvää merkitystä.

Hajuna Miia.
1. kerta: 5 toistoa, joista kaikki hyvin.
2. kerta: 5 toistoa, joista kaikki hyvin.
3. kerta: 3 toistoa, joista kaikki hyvin.

Yleisesti sanon, että istuin keittiössä tuolilla ja annoin hajua eri paikoista siten, miten kädellä yletin. Maa haki kyllä tosi hyvin lasin joka kerralla. Lisäksi treenattiin vaihelevasti kestoa. Mitään pitkiä useiden sekuntien pitoja ei tehdä, koska sitä tarkoitustakaan ei vissiin ole, mutta vähän enemmän se saa pitää kuin vaan tökätä kuono lasiin ja ottaa pois. Eli rauhassa saa pitää sitä pienen hetken ja sitten tulee palkka. Tämän lyhyen keston rakentaminen on onnistunut ihan hirmuhienosti, kiitos meidän aiempien treenien, joissa olen rakentanut "samalla tavalla" sille kestoa esim. pään painamisessa maahan. Kahden ensimmäisen sarjan aikana Maa oli tosi rauhassa. Sitten se tuli levottomaksi, mutta pysyin itse rauhassa ja kun sekin rauhoittui (muutakin kuin ihan teennäisesti) niin otettiin vielä kolmas sarja, joka sekin itsessään meni rauhassa. Täytyy muistaa pitää tässä hommassa rauha ehdottomasti ja rakentaa sitä kautta pientä kestoa myös, ettei Maa opi vaan kokeilemaan ja kokeilemaan ja härväämään. Se riski tuon koiran kanssa aina on.

Joo ja ollaan me muutakin puuhailtu sisätokoina mm. kaukojen vaihtoja. Ja koiratanssihommia myös, ruokakupille se on tehnyt aika säännöllisesti alkuasennossa odottamista, joka alkaa ollakin jo hiljainen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti