torstai 28. helmikuuta 2013

Kuonon työntämistä purkkiin...

Meidän harjoitukset jatkuu. Tekniikka ei ole aina hyvästä ja niinpä palasin takaisin vanhaan ja hyvään tapaan merkitä treenejä: ruutuvihkoon. Lähinnä siis en jaksa tapella noiden purkkiratatreenien merkkaamisessa tänne. Nyt on kätevä ensin piirtää ne vihkoon, sitten toteuttaa ja merkata mahdolliset huomiot (kuten mille purkille koira on ensimmäisenä mennyt) suoraan siihen. En saa harjoituksia mitenkään järkevästi visuaalisesti tänne blogiin siihen nähden, että tehdään harjoituksia niin usein ja toistoja tulee 9 per treenisessio (3+3+3) ja oikea haju ei ole kahta peräkkäistä kertaa samassa paikassa. Lupaan kuitenkin pitää armaat lukijat, (joita niin runsaslukuisesti varmasti täällä käy...) ajantasalla ja kirjoitella isommista käänteistä kuten ohjatuista treeneistä ja yhteenvedoista. Myös videoita ajattelin meidän kehittymisestä ottaa aina silloin tällöin ja ne kyllä lisään tänne.

Nyt ollaan lisätty purkkirataharjoitukseen kolmas purkki. Nyt siis Maa käy tökkimässä kuonoaan kaikkiin kolmeen purkkiin ja odottaa, mistä saa palkan. Ei mitään uutta auringon alla kuitenkaan. Vaikka Mahla työskentelee rauhassa, siis matalassa viretilassa, se ei ole mitenkään hidas. Päinvastoin, se etenee melko nopeasti purkilta toiselle. Siinä saa olla aika nopea palkkaamaan. "Jes" on todettu nopeimmaksi vahvistussanaksi, mutta sen käytön ongelma lienee lähinnä se, että se saa Mahlan pomppaamaan kauas purkista... :)

Kyllä, tämä harrastus kehittää kärsivällisyyttä. Tätä oppimisprosessia en voi opettaa turhauttamisen kautta, koska silloin se ei nuuhkuta eikä voi millään oppia. Mä luulen, että kun alamme harjoittelemaan esine-etsintää, se ehkä auttaa Mahlaa hajumaailmaan paremmin ja myös purkkiradalle tulokset näkyvät. Seuraavalla koulutuskerralla aloitellaan esine-etsinnän harjoittelua. Ajattelin kuitenkin ottaa asian puheeksi ensi kerralla.

-----------------------------------------------------------------------------------

Jottei puhuta koko ajan vain nuuskuttamisesta, treenattiin eilen koiratanssia. Mahla oli aivan täpinöissään. Ensin vähän treenailtiin meidän ohjelmaa ja siihen liittyviä siirtymisiä. Meidän täytyis nyt päästä treenaamaan jonnekin, missä on tilaa vähän enemmän. Mun matollani ei pysty 2-3 metriä pidempään liikkumaan ja siirtymät on sen verran hyvissä kantimissa, että voitas alkaa treenaamaan myös sitä tylsempää osuutta eli niitä positioissa liikkumisia. :)

Mutta oikeastaan enemmän treenailtiin ihan freestylejuttuja ja laitoin koneelta vaan monelaisia musiikkeja ja lennosta improvisoitiin kaikenlaista. Oli kyllä kivaa. Vähän uusiakin juttuja siinä ohimennen tehtiin. Mahla on niin käsittämättömän hyvin ohjattavissa, että ei tarvitse kuin vähän käsillä pyöritellä sitä ja näyttää, mitä ja mihin suuntaan niin se tekee. :) Joo, tokojuttuja siinä samalla vähän tehtiin, asennonvaihdoksia yms. Mutta kyllä musta nyt alkaa tuntumaan, että koiratanssi jatkaa tokon kanssa sellaisena hassuttelulajina enkä mä osaa asennoitua niihin mitenkään siten, että niissä pitäisi saada jotain valmista aikaan. Ei tarvitse saadakaan. Hassuttelu ja hölmöily on kivaa ton otuksen kanssa. Tosin siihen ei kyllä ihmistäkään tarvita, se tekee sitä ihan itse. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti