maanantai 4. maaliskuuta 2013

Perjantain purkkirataa ja esine-etsinnän alkua

Tämän viikon treeni siirrettiin viime perjantaille. Meitä oli vain kolme koirakkoa paikalla. Aloitettiin purkkiratatreeni. Ensin kolmella purkilla. Maa teki hienosti hommia. Sitten nopeasti lisättiin neljän purkki. Mahla ei osannut laskea kuin kolmeen ja kun oikea haju oli kauimmaisessa neljännessä purkissa, Maa ravasi kolmen ekan purkin välillä ja kesti aika kauan ennen kuin se keksi neljännen. Sitten kun haju oli ollut pari kertaa niissä kauimmaisissa, se meni sinne suoraan ja jätti ekan ja tokankin purkin haistamatta. Eli Mahlan kanssa on kyllä totisesti tärkeää, että oikea haju on tasaisesti kaikkialla. Se kun menee aika usein eka sille, missä haju viimeksi oli.

Sitten tokalla kierroksella otettiin mukaan vanha häiriöhaju. Kyllä Mahla siihen reagoi, mutta ei sen kummempaa. Kyllä se silti oikealle tosi nopeasti eteni. Nyt alkaa joka tapauksessa tuntua siltä, että Mahla kyllä haistaa ja osaa bongata oikean purkin sieltä.

Toiseksi aloitettiin esine-etsintä treenit. Eli nyt tehdään esineruutuja, jossa pieniä metalliesineitä. Sitten vaan kysytään multa nopeutta, että kerkiän palkkamaan... :) Mahlan kanssa täytyy nopeasti mennä tosi pieniin esineisiin, ettei se opi silmällä katsomaan. Mahla pyrkii tekemään näitä asioita helpomman kautta ja etsimään silmällä tosi nopeasti. Haastetta mulle. Vielä ei olla kotona tehty esine-etsintää. Täytyy alkaa keräämään siihen sopivia esineitä niin, että päästään edes alkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti