tiistai 5. maaliskuuta 2013

Esine-etsintää ja temppuilua

Purkkiratatreeneistä on ollut taukoa. Muutenkin Mahlalla on ollut rentoutuminen parin päivän teema, jota ollaan harrastettu metsäilyllä ja tekemättömyydellä mitään tottelevaisuuteen liittyvää. :)

Tänään sitten kaivelin esineitä: 5 ja 10 sentin kolikkoja, pieniä hiuspinnejä, jotain kuulakärkikynän metalliosia, klemmari ja sen sellaista. Ja niitä haettiin tummalta matolta pari kertaa tänään. Tein esineruudun ennen kuin päästin Mahlan sitä tutkailemaan. Toisella kerralla ruudun teki Janne enkä mäkään siis tiennyt tarkalleen, missä esineet olivat. Ja ihan tyytyväinen olen esineiden kokoluokkaan ja väriin, kun ei ne mun silmääni sieltä löytynyt. Isommat Mahla kyllä bongasi katseellaan, mutta kyllä se nenän otti käyttöönsä myös. Hyvä. Täytyisi vaan löytää entistä pienempiä esineitä varsinkin nyt kun treenataan sisällä. Sitten kun siirrytään ulos ja isompiin ruutuihin niin sitten saa esineetkin olla vähän isompia. Tärkeintä olisi, että se oppisi käyttämään tuota nenäänsä etsimiseen, mikä oli jo ihan kivalla mallilla toki tänään. Mahla alkoi myös ilmaisemaan esineitä maahanmenolla. En siis vaatinut tai odottanut siltä mitään. Palkan paikalla yritän ohjata sitä pysymään esineellä ja kun palkka tulee esineeltä, siis läheltä maata eli ihan oikeasti esineeltä, niin Maa meni tosi helposti maahan. Ja sitten se jo tarjosikin sitä ihan itse ilman, että ehdin vielä palkkaamaan.

Lisäksi tehtiin vähän koiratanssijuttuja ja noutoa sisällä. Positioiden vaihtoja treenattiin pääasiassa. Kun vaan muistaisin käskyttääkin koiraa, ohjailen sitä pääasiassa vain käsillä, että tota ja tätä. Noutoa tehtiin ohjatunnoudon kapulalla. Ollaan tehty ruokakupille "ohjattua noutoa" siis valintaa kahdesta kapulasta. Tosin mulla on ollut siinä metsku ja ohjatunnoudon puu ja siitä on seurannut, että käsken kummalle vaan niin Maa menee metskulle. Niin, koska metsku on se ällö ja ällöstä saa palkkaa... Kiva logiikka Mahlalla. :)

Lauantaina alkaa Ikaalisissa agilityn pohjataitokurssi, jota mä olen vetämässä. Sinne on paljon tulijoita eikä me olla karsittu tulijoita. Saas nähdä mitä tulee. En ole koskaan vetänyt koulutusta, jossa ei treenata agilitya. Mutta eihän nytkään ole luvassa mitään tokopuurtamista vaan ihan muita juttuja. Kun oon treenejä miettinyt niin tekis mieli kovasti treenata Mahlan kanssa samoja, mutta nyt se ei kyllä onnistu. Kirjoittelen kurssin kulusta myös tänne. Kiva joka tapauksessa päästä kokeilemaan jotain uutta ja erilaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti