perjantai 10. toukokuuta 2013

Dodiih, vähän treenipäivitystä

Yhtä sun toista on ehtinyt tapahtua tässä viikon kuluessa niin koulurintamalla kuin Mahlan kanssa eikä tänne ole tullut kirjoitettua.

Tiistaina oli tokokoe, jossa tuomarina oli Tiina Heino. Tulosta ei lähdettykään kyseisestä syystä johtuen hakemaan, mutta oppia sitäkin enemmän. Ja sitä saatiin. On se jännä, kuinka paljon parempi fiilis on tulla pisteiden valossa huonomman kokeen kanssa kotiin, mutta niin, että siinä jokainen piste on ansaittu. Silloin voi oikeasti iloita niistä hyvistä arvosanoista! Että se ihan oikeesti osaa jotain. Paikkamakuu nollattiin heti alkuun, minkä tiesin jo ennen kuin paikkamakuuseen edes mentiin. :) Mutta oikeutetusti siitä hölmöilystä tulee nolla.

Yksilöliikkeiden aikana sitten tsemppasin itseäni niin, että päätin rauhoittaa koiran jokaisessa välissä. En sano liikkurille valmis ennen kuin koira on hiljaa ja huomiot mussa. Toimi yllättävän hyvin. Ja tästä seurauksena se, että Mahla oli liikkeiden aikana oikeasti hiljaa, liikkeiden välissä sitten vaan huuteli. No estehypyssä se raivoaa aina, kun joutuu niin vaikeasti hyppäämään takaisin ja siitä kyllä rokotettiinkin pari pistettä. Seuraaminen oli aivan kamalaa, mutta silti parempi kuin wapun kokeessa, 8. Maahanmeno oli kuulemma erittäin hyvä, mutta koira reagoi käskyyn vähän myöhässä ja siitä -1p. eli 9. Luoksarin tuli lujaa, otti pari kenguruloikkaa ennen pysähdystä, jonka teki sitten kuitenkin ihan kivasti mun makuuni. Loppupätkän tuli lujaa laukalla, mistä olen erityisen tyytyväinen. Stopin venymisen takia 5. Seisomisessa oli huono seuraaminen, josta 8. Nouto oli erittäin hyvä 9, mutta tuli hiukan varpaille, kun en muistanut levittää jalkoja vähän enemmän ja tästä siis -1p. Kaket 10 ja ne olikin ihan hyvät, mitä nyt maahanmenot meni vähän vänkyrälle. Hyppy 8 juurikin siitä ääntelystä. Kokonaisvaikutus 8 ääntelystä.

Mutta hyvä fiilis jäi, Tiina on kyllä hyvä tuomari. Nyt onkin plääni tehty ja kokeisiin ei mennä ennen kuin se paikkamakuu on kunnossa. Ei tunnu kivalta mennä hakemaan huonoilta tuomareilta säälipisteitä ja saada niiden takia ykköstuloksia. Tuloksia tärkeämpää on mun mielestäni ansaita ne, vaikkei se mihinkään paperille jää. Mutta enhän mä koiran kanssa papereiden tai meriittien takia harrasta ja kilpaile vaan itseni takia. Ja mun kunnianhimo on kuitenkin sen verran korkea, että hommat täytyy tehdä kunnolla ja samaa odotan tuomareiltakin, tiukka ei tarvitse olla, mutta jos sääntökirja yksiselitteisesti eräitä asioita sanoo, niin niistä on pidettävä kiinni. Sitä mä arvostan, suoraselkäisyyttä. Avoimessa ei kyllä kukaan juhlinut noissa Heinon tuomaroimissa kokeissa, ei yhtään 1-tulosta, mikä on kyllä sääli, koska siellä oli upeitakin suorituksia (joihin Mahla ei siis kuulunut).

Koiratanssia ollaan treenailtu melko ahkeraan. Ohjelma on valmis ja ääntely jotenkin ehkä hanskassa. Mutta nyt vaan on koira kipeä. Nyt sillä on ilmeisesti kuumetta ja se on tosi vaisu. Ei flegmaattinen ja syö, mutta Mahlaksi erittäin rauhallinen ja väsynyt, se kun yleensä on aika reipas tapaus. Täytyy nyt seurailla, miten tämä etenee, toivotaan, että menee levolla ohi. Harmittaa vaan ihan sikana, jos joudutaan kisat jättämään välistä. Vaikkei meidän ohjelma niin erikoinen ole ja pieleen se olisi mennyt kuitenkin, mä olisin halunnut mennä kokeilemaan ja hakemaan kokemusta. Ei näitä koiratanssikisoja turhan usein ole ainakaan lähiseuduilla, että kyllä ne mahdollisuudet pitäisi pystyä käyttämään, mitä on. Mä en kisoihin kauas lähde, niin innokas kilpailija en ole, joten ois kiva näihin Treen seudun juttuihin päästä mukaan. Parempi onni ensi kerralla, vai miten sitä sanotaan.

Jotain huomasin ja se on se, että rallytokojuttuja järjestetään Treen seudulla aika paljon. Siitä saisi tosi erinomaisen treenin tokoa silmällä pitäen ja alokasluokan jutut onkin oikeastaan tokosta tuttuja juttuja. Vähän innostuin tästä asiasta. Täytyy nyt katsella, miten kalenteriin sopii mitäkin.

Hajujutuista ollaan oltu tauolla lähinnä koiratanssin takia ja tokokokeiden takia. Keskiviikkona kun olin toiminut salaisena agenttina eräälle tutulle, siitä vastapalkkioksi sain hänen tekemään jäljen. Kauppakeskus Elon parkkikselle tehtiin n. 30m jälki, jossa esineitä oli 1-2m välein. Pari Mahla otti silmällä, kun kiilsivät auringonpaisteessa niin kovasti, mutta muuten teki hyvin nenällä töitä. Pari autoa ajoi jäljen päältä ja ne olivat selvästi hankalempia kohtia Mahlalle, mutta muuten erittäin hyvin. Maa ajoi ydinjälkeä tosi kivasti. Pidin liinassa tuntuman koko ajan, enkä päästänyt yli 3m jäljeltä sivuun, vaikkakin haju oli levinnyt autojen mukana varmasti sinne. Halusin kuitenkin vahvistaa sitä ydinjäljellä pysymistä ja sen etsimistä. Mahla ei hämääntynyt tästä ollenkaan vaan jatkoi ydinjälkeä. Tosi hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti