torstai 17. marraskuuta 2016

Syksyn hyppistreenit ohi

No niin. Tuhkan osalta hyppistreenit on tältä syksyltä ohi. Tulihan treenattua ja edistyttyä. Mukavia treenikamujakin oli matkan varrella mukana, aina löytyi palkkausapua ja yhdessä pohtimista puolin ja toisin.

Eilen otettiin perussarja pari kertaa lämmittelyksi. Rimat oli laitettu vähän sikin sokin, jotta sarja näyttää vähän erilaiselta ja Tuhka joutuu ajattelemaan eikä vaan räiski menemään.

Sitten tehtiin power grid, jollaista Tuhka ei ole ennen tehnyt. Se joutui aika tosissaan tekemään siinä töitä, mutta onnistui selviämään eikä kiertänyt esteitä. Alastulot oli töksähdellen ja tuli alas lähelle rimaa, pylly lensi eikä paketti pysynyt ihan kasassa. Kolmeko toistoa otettiin ja kyllä se koko ajan paransi eli muutosta tapahtui.

Sitten otettiin setti korkeuden arviointia. Korkeimmillaan käytiin 60 cm:ssä ja se meni rennosti yli. Korkeuden arviointi on ollut teemana koko syksyn. 60 cm:n rimat (ja jo alemmatkin) ovat olleet Tuhkalle jännityksen kohde. Jos se on hypännyt, se on hypännyt liian korkealta ja jäykkänä. Nyt se meni rennosti ja itsevarmasti, joten kehitystä todellakin on tapahtunut.

Vikana otettiin vielä alastuloharjoitus pehmentämään niitä alastuloja ja se meni ihan ok.

Mä olen todella tyytyväinen kehitykseen. Keväällä jatketaan hyppistreenejä ohjatusti tai itseksemme, mutta niin, että saadaan lisää varmuutta niihin korkeisiin. Tuhkan selkä on jo parempi, kun sitä on oikeasti jaksettu jumpata lähes päivittäin. Mikä hienointa, se oikeasti näkyy hyppäämisessä! Aina nimittäin näin ei ole. Jos koira käyttää kroppaansa systemaattisesti väärin, jumppakaan ei välttämättä auta. Meillä esimerkiksi Mahla osaa paljon takapään tarkkuustemppuja, tassutemppuja, peruuttamisia yms. ja voimaa sinne on jumpattu, mutta silti normaalisti liikkuessaan se ei käytä sitä takapäätä. Tuhka käyttää kroppaansa selvästikin paremmin.

Meillä olisi tarkoitus keväällä talvikaudella käydä itseksemme treenaamassa kaverin kanssa. Silloin yritän keskittyä sekä korkeuteen että vauhtiin. Ja yhtenä työstettävänä on edelleen ne kepit, koska nyt emme ole päässeet jatkamaan edelleen kesken olevaa projektiamme niiden parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti