sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Hajuleiri Virroilla

Jo perinteeksi muodostunut (toinen kerta) syksyn hajuleiri pidettiin jälleen Virroilla Marttisissa, jossa puitteet treenaamiseen ovat oikein hyvät. Porukkaa oli ilmoittautunut leirille yli kymmenen ja monenlaisia treenejä ehdittiin tekemään.

Lauantaina aamulla tehtiin jäljennostoharjoitus yön yli metsässä muhineella jäljellä. Mahla teki tämän hyvin, tosin vauhtia sillä riitti. Tuhka meni ensin jäljestä ohi, reagoi siihen kyllä, mutta ajautui turhan kauas ydinjäljeltä. Otin uudelleen ja nyt se teki riittävän tarkkaa työtä. Jäljennostot tehtiin n. 30-40 metristä.

Lauantainan päivällä ajettiin Virtain keskustassa taajamajäljet. Olin toivonut kummallekin koiralle helpot ja suoraviivaiset jäljet, joilla on kuitenkin pituutta noin 400-500 metriä. Mahla ei jäljeltään löytänyt ainuttakaan esinettä, mutta teki ihan maltillisesti töitä. Tuhka nosti omalta jäljeltään varmaan kaikki esineet ja veti sen kaikin puolin hienosti. Rauhallisen varmasti.

Lauantaina iltapäivällä treenattiin vielä jäähallin/urheilukentän lähettyvillä. Mahla sai hakea maalimiehen laivarannasta ja Tuhka teki jälkierottelun eli kolmesta jäljestä erotteli oikean.

Sunnuntaina aamulla ajettiin melko tuoreet jäljet Virtain keskustassa. Olin toivonut suojateiden ylityksiä ja niitä saatiin harjoitella. Mahlan jälki oli n. 200 metriä ja Tuhkalla aika pitkä haastavuuteen verrattuna (400 m). No, jatkossa keskitytään taas tekniikkaan. Molemmat koirat vetivät nämä jäljet esimerkillisesti, rauhassa ja esineitäkin löytyi. Sade haittasi Tuhkaa melkoisesti, se näytti koko ajan siltä, ettei se haluaisi tehdä moisessa kelissä mitään vaan mielummin käpertyisi kuivaan ja lämpimään sohvannurkkaan kärölle. Teki se silti töitä, mutta märkyys ei sitä kyllä miellyttänyt yhtään.

Olen itse erittäin tyytyväinen kummankin tekemisestä. Ollaan tehty nyt jonkin aikaa lyhyitä treenejä ja paneuduttu joihinkin pieniin osasiin jäljestyksessä. Nyt tehtiin pidempiä jälkiä Virroilla ja ne menivät oikein hyvin. Jatkossa siis keskityn edelleen tekniikan ja pituuden harjoittelemiseen erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti