maanantai 18. maaliskuuta 2013

Koiratansseilua taas

Eilen taas tanssittiin. Treenattiin etuposition liikettä koiran oikeaan eli mua kohti. Maa lähti siihen tosi kivasti mukaan. :)

Tehtiin myös esineruutua. Olen nyt viimeisillä kerroilla antanut sen tarjota itse maahanmenoa. Se toimii ihan hyvin. Vauhtia esineruudussa on ja paljon ja vähän huolimatonta tekemistä. Yhtään ilmaisua ei ole kuitenkaan tehnyt turhaan eli selvästi tietää sen jutun juonen. Ilmaisut ovat myöskin olleet hyviä niin että esine jää Mahlan etutassujen väliin, koska Maa meinaa vähän maistellakin esinettä ja tökkiä sitä kuonolla. Klemmareita olen käyttänyt esineinä. Ne ovat metallia, mukavan pieniä eivätkä väriltään erotu matosta. Saas nähdä, miten homma lähtee käyntiin, jos ruutua suurentaa. Näillä opeilla kuitenkin mennään toistaiseksi kunnes me muuta neuvoa saadaan.

Purkkiradalla ollaan edetty jopa viiteen purkkiin. Tosin niitä on vaihtelevasti eri radoilla, yleensä 3-5. Tein pari testirataa niin, että vaihtelin lähtöhajua. Siis purkeissa oli kaksi oikeaa hajua, joita vuorotellen pyysin hakemaan. Mahla oli aika sekaisin. Se hämmentyi selvästi eli kuitenkaan se ei ole vielä ymmärtänyt lähtöhajun merkitystä oikein. Liian suuri vaikeutusaskel. Sitä ei siis tehdä enää. Eilen tehtiin kahdella eri hajulla. Ekassa kolmen setissä vaihdoin hajua ja se aiheutti hämmennystä. Halusin vaan nähdä, onko Maa käsitellyt asiaa vielä. Ei ollut. Toisessa setissä haetin vain toista hajua, mutta "toinen oikea haju" oli myös radalla ja se aiheutti edelleen hämmennystä Mahlassa. Viimeisessä setissä sitten haetin vuorotellen hajuja, mutta niin, että poistin purkkiradalta aina sen "väärän oikean hajun". Silloin Maa teki hyvin töitä ja merkkasi oikean purkin hyvin.

Jatkossa ei siis tehdä vaikeita, mutta voidaan tehdä sitä, että tehdään kahdella hajulla, mutta poistan purkkiradalta sen väärän "toisen oikean hajun". Silloin se ikäänkuin tottuisi siihen, että aina ei haeta samaa hajua. Vasta kun sitä ollaan harjoiteltu, otetaan mukaan se, että se väärä "toinen oikea haju" on mukana, mutta haetaan aina kolmen setit samaa hajua ja seuraavaan settiin vaihdetaan ja haetaan ne kolme toistoa aina samaa.

Ei ole helppoa, mutta hauskaa on. :) Hajuja on taas kerätty koulukavereilta, ja lauantain näyttelyssä ajattelin sitten kerätä talkooporukalta vähän lisää hajuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti