keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Hajuilua

Pääsiäisloman aikana ei tehty mitään mainitsemisen arvoista. Paitsi ehkä koiratanssia. Ollaan ilmoittauduttu kisoihin eikä ohjelma ole lähellekään siinä vaiheessa, että sitä voisi esittää. Kuukausi aikaa, onneksi on kevät ja kentät alkaa sulaa. Ehkä sitten jaksaisi vääntäytyä treenaamaan. Itseäni lähinnä tarkoitan. Koira saa mun koreografiakiemuroista olla toistaiseksi poissa.

Tänään oli hajutunnistustreenit Lielahdessa. Oltiin ensimmäistä kertaa ulkona, siinä Sellukadun hallin pihassa. Ensin tehtiin Ninnan kanssa esineruutua siten, että mun ruudun teki Taija. Esineet olivat vähän isompia kuin sisällä ollessa: noin kolikon tai avaimen kokoisia. Ekat ruudut olivat jotain noin 3x3m, haju vahvistettiin hajuvedellä, jolla rajattiin ruudun reunatkin.

Ensin Mahla oli vähän hämmentynyt, mutta tosi nopeasti se laski kuonon lähelle maata ja haisteli. Ehkä asvaltilla on vaikeampi silmällä hakea esineitä, koska Maa tosi nopsaan alkoi haistella. Hyvin se pysähtyi esineelle. En käskenyt maahan, mutta palkkasin melkein maasta esineen päältä. Jossain vaiheessa Maa alkoi tarjota maahanmenoa itse.

Tehtiin ensin kaksi ruutua. Toisella kierroksella tehtiin vähän isompi ruutu. En muista, kuka kyseisen ruudun meille teki. Sieltäkin nousi esineet hyvin. Lopetettiin hyvään fiilikseen, mutta melkein kaikki taisi tullakin kerättyä, joku 10-15 esinettä.

Yhden kaverin kanssa mietittiin jo, että täytyy Hervannassa porukalla tehdä ruutuja. Suihkupulloinemme kun menemme julkisilla paikoilla niin kyllä siinä aika omituisen leiman saa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti