torstai 23. toukokuuta 2013

Kooste hajutreeneistä

Tällä viikolla tehtiin tiistaina ja keskiviikkona jäljet. Tiistaina käytiin Jaanan kanssa Ruutanan Shellillä tekemässä kaksi jälkeä. Varsinkin ensimmäisen Maa ajoi hienosti. Toisella esineitä oli liian tiheässä, joten Maa meni osasti ohi. Tällä kertaa törmättiin siihen ongelmaan, joka on todellinen, kun treenataan parkkipaikoilla: auto parkkeeraa jäljen päälle. :) Me aloitettiin jälki auton toiselta puolelta, sen ei vielä tarvitse osata kiertää autoa tai löytää jälkeä auton toiselta puolelta, vaikka sekin kyllä onnistuu varmasti myöhemmin. Utelias työntekijä myös kyseli, että onko nämä poliisikoiria. :)

Keskiviikkoiltana Janne teki jäljen Duon parkkikselle. Asvaltti oli märkä ja muutenkin tosi hyvä keli haistelun kannalta. Jälki oli suora, esineet 2-3 metrin välein ja tosi pieniä (esim. mustekynän sisältä jousen puolikas). Mahla lähti jäljelle tosi hyvin ja jäljesti ihan hirvittävän hyvin. Se ajoi ydinjälkeä ja löysi oikeastaan kaikki esineet ensimmäistä ja viimeistä lukuunottamatta. Yhdestä kohdasta oli mennyt auto ohi, mutta aika pienellä vääntämisellä Mahla pääsi siitä yli.

Tänään oli viimeiset ohjatut purkkiratatreenit, ensi viikolla on vielä ohjatut jälkitreenit. Meitä oli vain kolme koirakkoa paikalla, joten selvittiin treeneistä suht nopsaan. Tehtiin kolme kierrosta, joissa kaikissa kolme toistoa. Ihan perus purkkirataa, 5 purkkia kaaressa, 2 tyhjää ja kahdessa häiriöhaju. Kaikki toistot tehtiin sokkona. Aluksi tehtiin niin, että Satu sanoi, kun Maa oli oikealla. Mutta nopeasti siirryttiin siihen, että kun mä ajattelin Mahlan olevan oikealla, mä katsoin Satua ja Satu nyökkäsi, jos Maa oli oikealla purkilla. Kertaakaan en arvannut ilmaisua väärin, Maa oli tosi varma. Se jäi pätevästi seisomaan/teputtamaan oikealle purkille.

Sellaisia läksyjä saatiin, että jatkossa voidaan vaihtaa kesken treenin kohdehajua. Otetaan toki se edellisellä kerralla haettu haju pois aluksi. Häiriöhajujen määrällä ei ole kuulemma väliä. Jäljellä se erottelee hajuja niin paljon, että purkkiradalla sillä ei ole merkitystä, kun koira hajuja osaa erotella. Eli häiriöhajuja ei tarvitse välttämättä aina niin paljon, hajulappuja ei siis tarvitse tuhlata. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti