sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Liikkuva koulu

Ollaan vietetty blogin osalta hiljaiseloa hetken aikaa. Treenattu ollaan tällä välin lähinnä jälkeä ja mitä nyt ruokakuppitokoja ja leikkitokoja, mutta ei mitään varsinaista. Hiljaiseloa koirarintamalla selittää ehkä omat hääni, joiden kanssa on puuhaa ollut riittävästi. Nyt Jannekin on siis meidän perhettä tai Mahla mun ja Jannen perhettä. :)


Lauantaina oli Ikaalisten alakoulujen ja yläkoulun liikuntapäivä, johon oli toivottu seuralta osallistumista näytösten muodossa. Oli tokonäytöstä, jossa lähinnä muutama valiotasoinen bortsu ja belgi esiintyi, mutta me "tavallisetkin" päästiin agilityn parissa vähän näyttämään kaahailua. Mahla kaahaili tapansa mukaan melkoisesti ja oli taas niin tosissaan, kun pieni koira voi olla. Aivot narikassa ja täysillä eteenpäin. On tuon otuksen kanssa silti kiva tehdä aksaa, se on niin täpäkkä, tarkka ja tekee niin hienosti! :)

Näytöksiä oli vähän väliä ja välillä lapset saivat rapsutella koiria. Siellä tulikin monenlaista juttua koirista ja rapsutuskoirat olivat kovasti lasten ja aikuistenkin mieleen. Monet koiratarinat tuli kuultua. :)
Ihan lopuksi parin agilitykiekan ja tauon jälkeen tehtiin vielä vähän temppuja ja koriatanssijuttuja kentällä. Lähinnä halusin tehdä häiriöllisessä ympäristössä tehdä vähän muutakin kuin pelkkää aksaa, jossa kuitenkin Mahlan näkökulmasta kaikki ympärillä tapahtuva on täysin merkityksetöntä. Nyt kuitenkin Maa oli joutunut kuuntelemaan starttipistoolia ja siihen aina reagoi. Ei pelolla, mutta keskeytti tekemisen ja katsoi äänen suuntaan. Toki se heti "palautui", mutta kuitenkin halusin ottaa tästäkin treenihyödyn irti. Aksatessa kun Maa ei edes huomaa tällaisia ääniä. :)


Koiratanssijuttuja Maa tekikin tosi hienosti! Tarkkaa tekemistä ja oikein mallikelpoisesti. Mä olen missannut Tampereen koiratanssikisojen ilmoittautumisen, joten meidän kisaura alkaa ehkä joskus myöhemmin. Näihin syyskuussa oleviin kisoihin piti mennä, mutta koska viime aika on ollut aika härdelliä enkä ole ehtinyt syksyä yhtään pidemmälle miettiä niin näinhän tässä kävi... Mä oon huono treenaamaan ohjelmia, koska mä löydän koko ajan mielenkiintoisempia musiikkeja, joihin haluan uutta ohjelmaa koota. Nyt on taas sellainen tilanne. Saas nähdä, miten käy.

Niin ja kiitos Helille agilityesityskuvista, jotka ovat tämän blogitekstin yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti