keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Viimeiset hallitreenit

Tässä tekstissä on kuvia viime viikolta ja parit viimeiset kuvat ovat maanantailta, kun oltiin maalla Ikaalisissa.

 
Mutta asiaan. Meillä oli tänään tämän kevään viimeiset hallitreenit Ylöjärvellä. Ensimmäisen puolituntisen puuhailtiin Mahlan kanssa ja toinen puolituntinen Tuhkan kanssa. Mahlan kanssa tehtiin alkuun pieni treenisessio, joka aloitettiin perinteisesti hiljaisuusharjoittelulla. Mahla keskittyi kuitenkin niin hienosti, että otettiin oikeastaan heti mukaan vähän haastavampia juttuja eli tehtiin paikkamakuu, joka oli tosi hieno. Tosin samaan aikaan kukaan ei treenannut aksaa, mutta kuitenkin hallissa oli pari koiraa. Pystyin ottamaan etäisyyttä koko hallin leveydeltä ja myös kestoa harjoiteltiin. Lisäksi poistuin hetkeksi ovesta pihalle. Mahla oli tosi hieno!


Noutokapulan olin napannut treenilaatikkoon mukaan, joten koska mielentila tuntui hyvältä, otettiin kolme noutoa. Ekassa vein kapulan lähelle, tokan heitin kauemmas, kolmas läheltä, mutta otin loppuun asti eli sivullesiirtymisineen. Kaikki meni tosi hienosti ja hiljaa. Edes kauempaan Mahla ei piipannut.

Sitten pidettiin odottelutauko eli syötiin vaan namia. Tämän jälkeen tehtiin vähän koiratanssijuttuja, etupäässä oikealla seuraamista ja palkkasin lelulla. Välillä meinasi tulla huutohetkiä, mutta kaiken kaikkiaan hienosti.


Tuhka pääsi sitten ihan ekaa kertaa halliin. Se sai tutustua collie Famiin ja staffi Blogiin. Fami oli vähän jänskä, kun se oli niin iso, mutta toisaalta se kyllä myös kiinnosti kovasti. Lopulta ne hengasi ihan hyvin yhdessä eikä Tuhka ainakaan arastellut, vaikkei leikkimäänkään ihan uskaltanut. Blogin kanssa sujui myös ihan kivasti. Blogi tosin pelkäsi pentua enemmän itse eikä Tuhka niin kiinnostunut.


Tosi hienosti pentu oli hallissa muuten. Se tutkiskeli ja kuljeskeli hallissa reippaasti. Kun Miia leikki Famin kanssa karvalelulla, Tuhka innostui lelusta enemmän kuin Fami. :) Ja hienosti ne Miian kanssa sitten leikkivätkin. Tuhka otti tosi hienosti kontaktia hallissa ja kontaktikäveli pitkiä pätkiä, kun kerjäsi namia. Hassu pieni. Joka tapauksessa koirineen ja kaikkineen hyvä hallikokemus Tuhkalle. Sai vähän ihmetellä agilitya meneviä koiriakin kauempaa katsellen. Ihan vielä ei putkeen sujahdettu itse, koska nyt jo oli pienelle ihan tarpeeksi ihmeteltävää. :)


 Kevään hallitreenit ovat tehneet Mahlalle hyvää. Ollaan siis pääasiassa vain hengailtu ja syöty nameja. Harjoittelun tavoite on ollut keskittyä olemaan hiljaa ja välittämättä aksaavista koirista. Vaikeaa se on ollut. Kuitenkin kevään aikana on tapahtunut aika huimaa kehitystä. Parilla viimeisellä kerralla ollaan voitu ottaa oikeasti paikallaanmakuuta hiljaa ja rennosti. Perusasento hiljaa on sujunut hienosti ja siihen Mahla on jo vähän rutinoitunutkin.

Nyt vaan pelottaa, että mites, kun hallitreenit nyt loppuvat. Mä olen ajatellut, että teen jonkinlaisen treenisuunnitelman, jotta oikeasti treenaan eikä tämä kehitys pääty tähän. Pyrin vähintäänkin joka toinen viikko tekemään ihan oikeat treenit, häiriössä, suunnitellen ja täysin koiran ehdoilla mennen kuten nämä hallitreenitkin. Jatketaan tätä. Uskon, että homma helpottaa, jos ei olla agilitya lähellä. Tosin se on se vaikein häiriö Mahlalle. Luottamusta muista koirista sen sijaan voi vahvistaa missä tahansa tapahtumassa, missä on paljon koiria. Tuhkallekin tekisi hyvää mennä hengailemaan tällaisiin paikkoihin. Josko se oppisi rentouden ennen viiden vuoden ikää...


 Talvella toivoin, että keväällä voitaisiin mennä kokeisiin. Ei mennä. Me ollaan oikeasti menty niin paljon eteenpäin, että tätä työtä mä haluan tehdä vielä jonkin verran ennen kuin uskalletaan kokeilla yhtään mitään. Ja lyhyitä koemaisia haluan mennä tekemään heti vaan kun mahdollista. Itse asiassa aika pian, jos kyseessä on lyhyt seuraaminen. Sitä voisi mennä koettamaan.


Ikaalisissa Mahla löysi viime syksyisiä lantunkantoja pellolta ja ne oli parasta, mitä pikkukoira tiesi. Tässä alimmassa kuvassa se juoksee lantunkanta suussa. :) Maanantaina Tuhka sai nautiskella maallaolemisen riemuista ja siitä, että voi hengata pihalla. Voi kunpa niin voitais mahdollisimman pian asua ja päästäis kerrostalosta pois...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti