perjantai 9. toukokuuta 2014

Eläinlääkärissä

Tänään käytiin heti aamusta eläinlääkärissä. Mahla sai siedätyksen ja Tuhka kävi ensimmäisillä rokotuksilla. Tuhka oli oikein reipas, mutta toisaalta odotushuoneessa ei muita koiria ollutkaan. Painoa on 7,8 kg. Kovin hurjaa vauhtia se kasvaa, eikä ole kohta enää pieni. Viikossa tullut painoa melkein kilo lisää. :) Myös eläinlääkärin tarkastuksessa jätkä oli reipas. Rokotetta jouduttiin laittamaan parikin kertaa, kun osa meni vahingossa ohi, mutta Tuhka keskittyi vaan syömään nappuloita, joita sille annettiin. Papereihin kirjoitettiin: Tuhka terveystarkastettiin ja ulkoisen tutkimuksen perusteella se on terve ja reipas pentu.


Tuhka sai aluksi ruuaksi puolet nappuloita ja puolet lihaa. Nyt käytännössä sen nappulamäärä on pienentynyt ja lihan osuus suurentunut. Musta tuntuu, että mä en oikein osaa pelata noiden nappuloiden kanssa ja määrän miettiminen on hirveen vaikeeta, kun sitä ei ole pitkiin aikoihin tehnyt. Lisäksi mä olen laskeskellut samaan Excel-taulukkoon Tuhkallekin ravintoarvot, missä on Mahlan laskelmat. Eli nappulat on tällä hetkellä lähinnä mahantäytettä ja tuomassa sitä ulostetta enemmän ja kaikki muu ravinto rakentuu samaan tapaan kuin Mahlalla. Mahla kun saa puurotyyppistä kasvista ja naudanmahaa mahantäytteeksi ja ruoka on tasapainotettu puoleen viikkoon eli luulisin sen olevan pennullekin ok, kun monet raakaruokailijat tasapainottavat ruokinnan viikkoon tai jopa kahteen viikkoon.




Tuhka kävi maanantaina hajutreeneissä Seijan hallilla syömässä nameja ihmisiltä ja tutustumassa halliin muutenkin. Sitten ollaan parina päivänä aloitettu purkkiratatreenit. Lähtöhajunottoa olemme harjoitelleet muutaman kerran jo aiemmin, mutta nyt otettiin mukaan ensimmäinen kohde. Siihenhän se kaikki oikeastaan kilpistyy, lähtöhajulta kohdehajulle. Tämän olen oivaltanut, kun ollaan treenattu Mahlankin kanssa vain yhdellä purkilla. Kuinka tärkeää näissä hajujutuissa on palata takaisin tekemään niitä perusharjoituksia, koska siellä on kaiken perusta. Mahlan kanssa yhdellä purkilla lisätään nyt kestoa ilmaisuun ja tietysti vahvistetaan oikeaa. Tuhkahan ei ilmaise, koska se ei tajua vielä yhtikäs, mistä tässä hommassa on kysymys. Hienosti se kuitenkin tarjoaa purkille menemistä ja työntää kuonoa lasiin.


Nyt mennään ajassa taaksepäin. Wappuviikonloppua vietettiin niin Tampereella, Hämeenlinnassa kuin Ikaalisissakin. Wappuaattona olin Tuhkan ja parin kaverin kanssa piknikillä Koskenrannassa keskustassa. Tuhka otti kaiken oikein lunkisti, vaikka olikin ensimmäistä kertaa mukana tuollaisessa häppeningissä. Ja oli siellä Ruuti-whippet leikkiseurana. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti