torstai 23. lokakuuta 2014

Tokokokeilemassa

Meillä oli tuossa joku aika sitten yksi tokokoe. Ilmoittaa tuota eläintä ei kannattaisi ja meidän tokourakin on viimeistelyä vaille valmis. Mutta kun se viimeinen avoimen luokan ykköstulos puuttuu, se me vielä käydään joskus hakemassa joltakin tietyltä tuomarilta, joka on kuuro.

Keskiviikkona 8.10. oli Tallilla koe, jonka tuomaroi Aino Juhantalo. Mimmu oli syksyn ensimmäisissä Herhautokoissa kertonut, että kokeessa on vielä paikka vapaana ja minä suinpäin innostuin ilmoittautumaan ennen kuin tein taustaselvitystä tuomarista ja sen jälkeen tajusin, että vikatikki. Tämä tuomari ei arvosta ääntelyä. Ei sitten yhtään. Eikä arvostanut. Tuomarin kommentit kokeen lopussa olivat "Ei varmaan yhtään lohduta, mutta tämä oli lähes 200 pisteen suoritus, mutta... Olette varmaan kokeillut jo kaikkea." Joo, ollaan.

Mutta, silti, kokeen plussat:
+ Mahla ei ole ikinä odottanut kehään menoa niin rauhassa. Vielä rauhallisuus ei yltänyt kokeeseen saakka, mutta silti ollaan jo harppaus edessä tässä asiassa.
+ Mahla pysyi paikkamakuun paikallaan. Se oli ensimmäinen avoimen koe, jossa se ei ryöminyt. Jes!
+ Liikkeet mä olen sille osannut opettaa. Yhtä kaksoiskäskyä lukuunottamatta tekemisessä ei ollut mitään vikaa. Luoksarin stoppi venyi, mutta venyi vaan ihan normaalin verran.

Miinuksia on oikeastaan se yksi: ääntely. Ei niitä pisteitä kauheesti kerry, jos jokaisesta liikkeestä lähtee 2-3 pistettä ääntelystä.

Ja pisteet
Paikkamakuu 7
Seuraaminen 7,5
Liikkeestä maahanmeno 8
Luoksetulo 6 (se kyllä myös venyi)
Liikkeestä seisominen 8
Nouto 9 (oli muuten järjestäjän kapula ja teki muuten hienon noudon! Ja vain alussa oli sitä ääntelyä.)
Kauko-ohjaus 7
Hyppy 8
Kokonaisvaikutus 5 ("Nollaa ei voi antaa, kun se teki niin hienosti hommia, mutta ääntelyn takia ei voi yhtään enempääkään antaa" oli tuomarin kommentti.)
Eli yhteensä 146 p. ja AVO2.

Meillä oli hyvä fiilis treenata tokoa, mutta tuon kokeen jälkeen sitten on taas vähän jäänyt. Ehkä seuraavaan kokeeseen otetaan taas muutaman viikon tehotreeni. Se tuntuu riittävän meillä ylläpitotreeniksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti