keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Tuhkan tokokurssi

Tuhkalla alkoi pentu/alkeistoko Tallilla. No johan oli. Pikkukoiran kanssa pitäisi jaksaa kulkea koiratapahtumissa. Se niin rakastaa koiria ja koirien luo pitäisi ehdottomasti päästä. Halliinmeno on asen kanssa aika kaaosta. Se pitäisi namittaa, samoin kuin koirien ohi kulkiessa.

Itse treenata voi kyllä sen kanssa vapaana, kunhan mikään koira ei tule paria metriä lähemmäs. Tuhka tarvitsee tähän paljon treeniä.

Perusasentoa pikkukoira teki hienosti ja harjoiteltiin toimintojen tarjoamista. Sitä en määräänsä enempää Tuhkalta vaadi tai pyydä, koska tuon koiran kanssa sillä keinoilla tuntuu tekevän enemmän hallaa kuin hyötyä. Se vaan on liian putkiaivoinen. Ei se haittaa, kun sen kanssa oppii pelaamaan, mutta kyllä me kovasti haetaan yhteistä säveltä. :)

Odottamiseen on kiinnitettävä kovasti myös huomiota. Viime kesänä pikkupentu oppi hyvin odottamaan, mutta syksyllä se ei ole joutunut samalla tavalla odottamaan ja siksi ne taidot ovat vähän ruostuneet. Toisin sanoen nyt se tahtoisi toimia koko ajan. Harjoittelin kyllä kytkettynä odottamista ja niin kauan kun se elämöi (=piippasi tai äänteli), en sitä katsonut vaan odotin rauhoittumista ennen kuin jatkettiin.

Tuhkan kanssa on tehty lähinnä pikkuista kotitokoa, perusasentoa, paikallaanoloja, kapulanpitoa ja sen semmosta. Pikkukoira edistyy vain saamalla ihan tuhottomasti toistoja. Toistoja toistojen perään.

Yksi ongelma on nostanut taas vähän päätään ja se on metsässä vieraiden koirien luo sinkoilu. Se ei aina mene vieraan koiran luo, mutta kun sen käyttäytymisketjuun tuntuu olevan vakiintunut se, että kun vieras koira näkyy jossain, lähdetään juosten ja haukkuen sitä kohti. Matka pysähtyy useimmiten kyllä ennen koiraa ja Tuhka palaa takaisin eikä se ole tainnut kuin kerran pitkään aikaan mennä toisen koiran luo. Mutta silti saa koko ajan kytätä metsässä, että koska joku tulee vastaan, että ehtii reagoimaan siihen ennen Tuhkaa. Silloin ei ole yleensä mitään ongelmaa, jos saan sen haltuun ennen koiraa ja ohituksen vähän matkan päästä onnistuu vapaana ihan hyvin. Läheltä ohittaen pidän kyllä Tuhkan aina varmuuden vuoksi kiinni, vaikka namitan sen ohi.

Töitä toi pikkunen teettää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti