maanantai 13. huhtikuuta 2015

Hyppistreenit vauhdista

Mä päätin, että yritän kirjata meidän aksatreenejä tänne blogiin. Jos saisin liitettyä niihin vielä videoita ainakin joskus, niin tästä voisi olla hyötyä.

Sunnuntaina ennen pohjataitokurssia treenailtiin hyppytekniikkaa. En muista ollaanko aiemmin koskaan otettu hyppissarjoille vauhtia putkesta. Nyt otettiin. Ensin perussarja kerran pelkästään, kuppi oli nyt lähempänä esteitä kuin viimeksi. Sitten perussarja kaksi kertaa putkesta (15 ft) vauhtia ottamalla. Vähän tuli Tuhkalle kiire, mutta yllättävän hyvin se perussarjasta selviytyi. Myös alastulot olivat hieman töksähtäviä, kun Tuhka joutui jarruttamaan koko ajan.

Päivän treeninä oli etäisyyden arviointi ja tarkoituksena hakee etäisyys, jolloin Tuhka ottaa kaksi laukkaa viimeiseen esteväliin. No pakkohan mun oli tehdä aloittelijan virhe eli muuttaa kerralla liian montaa asiaa. Niinpä kokeiltiin alussa muutama toisto putken vauhdista. Aloitettiin 9 ft ja noin 16 ft kohdalla Tuhka otti välilaukan. Se arvioi viimeisen välin oikein eli ponnistaa pidemmän välin puolesta välistä, mutta viimeisen hypyn lakipiste on kuitenkin ennen rimaa ja se tulee alas heti riman jälkeen. Yksi syy tähän voi olla liian lähellä oleva kuppi eli sen ei kannata tehdä pitkää laakahyppyä, koska se joutuu heti jarruttamaan kupille. Tämän voisi siis seuraavalla kerralla tehdä niin, että kuppi on paljon kauempana ja mä voisin itsekin olla siellä edessä.

Videolle on valittu tahallaan kaksi hyvin epäonnistunutta suoritusta ja viimeinen jo kelvollinen. Siinäkin edelleen koiralla on hoppu, mutta se kuitenkin malttaa. Mun mielestäni tämän videon kolmessa toistossa näkyy hyppistreenien hienous. Jokaisella kerralla mä teen itse kutakuinkin samalla tavalla ja koira saa palkkaa. Koira sen sijaan parantaa joka kerralla, vaikka ensimmäinen menee ihan pipariksi eikä viimeinenkään mikään täydellinen vielä ole. :)



Tiivistäen jatkossa:
- vauhtituloja etenkin perussarjalle, johon voisi laittaa myös kuudennen esteen (tuo malttia ja pakottaa kokoomaan)
- vauhtitulot pidemmältä etäisyydeltä, ei putkesta (ja kun putkesta niin pidempi etäisyys kuin 15 ft putkelta sarjalle, vaikea vielä näin)
- etäisyyden arvioinnissa kuppi paljon kauemmas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti