tiistai 12. toukokuuta 2015

Myös tänään aksaa

Meidän agilityjutut on nyt kyllä erittäin epäsäännöllisiä. Tuossa oli taas taukoa hetki ja nyt sitten kahtena peräkkäisenä päivänä treenaillaan... Tänään oli kokeilujen ja ratkaisujen päivä. Koska vedin ryhmäläisille takanaleikkausharjoitusta, kokeilin sitä tehdä myös Tuhkan kanssa. Ei toiminut, kuten arvasin. Meidän lähtökohta on vähän erilainen eikä Tuhka ole vielä valmis sellaiseen harjoitukseen. Kokeiltiin silti.

Pääasiassa tehtiin kuitenkin hyppisjuttuja. Ensin perussarjaa niin, että juoksin itse vieressä. "Helpotin" tätä kuitenkin niin, että jätin Tuhkan aivan ekaan rimaan kiinni, jolloin se joutui keskittymään enemmän hyppäämiseen eikä muhun. Toimi. Sitten vauhdista ilman omaa liikkumista. Kolme toistoa, joista viimeinen oli oikeasti hyvä! Kaksi ekaa meni turhan kovaa ja loikkasi viimeisen välin, mutta viimeisellä keskittyi oikeasti niin hyvin, että ei edes valunut väleissä eteenpäin. Näistä siis pitää rohkeasti vaan tehdä ja antaa koiran oivaltaa. Sillä on selvästi hoksottimet.

Toisena harjoituksena hevosenkenkä. Mä otin omaa ohjausta mukaan siten, että olin hevosenkengän sisällä. Tuhka teki oikein hyvin. Tuhkalla on vissiin taipuvainen selkäranka, koska se selviytyy erinomaisesti taipumistreenistä. Vasemmalle taipuminen oli Tuhkalle helpompaa kuin oikealle taipuminen.

Mahla teki hiukan tokojuttuja. Jotenkin mä olen löytänyt sopivan väylän, miten hömpöttää tuon koiran kanssa. Mä kiellän haukkumisesta, mutta palkkaan suuresti sosiaalisesti ja namia en anna joka välissä. Perusasentoon otan sen niin, että otan sen liikkeessä viereen ja siitä pysähdytään. Jos me edetään tällä tavalla niin me kehdataan ehkä ens vuonna mennä kokeisiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti