lauantai 6. kesäkuuta 2015

Kontaktiestekurssi

Meillä alkoi jo viikko sitten kontaktiestekurssi, jota mä itse vedän. Ajatuksena oli siis aloittaa kontaktiesteiden opettelu aivan alusta. Tuhka on yhtenä kurssilaisena ja sekin on aloittanut käytännössä aivan alusta. Olemme tehneet muutaman kerran 2on2off-asentoa Hallilassa, mutta esteillä ei olla tehty juuri mitään. Alkuvuodesta hallitreeneissä paukuttelin Tuhkalle keinua ja se sai parina kertana paukutella keinunpäätä itse maahan, mutta muuta se ei ole tehnyt.


 Ekalla kerralla Tuhka ei juuri osallistunut, koska harjoittelimme ainoastaan 2on2off-asentoa. Tänään pikkukoira pääsi sitten vähän tekemäänkin. Puomin alastulo laitettiin laskeutumaan terassilta (reilu puoli metriä) ja siinä harjoittelimme vauhdista pysähtymistä. Tuhkalle kapeaa puomia pitkin meneminen ei ollut ongelma ja pysähdyskin onnistui. Se tosin meinasi pysähtyä kaikki tassut kontaktille, mutta aina pienellä muistuttelulla tuli sieltä eteenpäin. Myös ylöspäin juostiin puomia pari kertaa. Oikein hyvä Tuhka.

Tuhka on ketterä, sillä on käsitys omasta kropastaan ja niistä paljon puhutuista takajaloista ja se on saanut rohkeutta. Vaikka se näki puomia ekaa kertaa, se ei ollut mikään ongelma. Hyvin pääsimme keskittymään siihen alastuloon. Toki tässä hommassa auttaa sekin, että mä tiedän oikeasti, mitä mä vaadin ja mihin lopputulokseen mä haluan päästä. Se auttaa tekemään kriteereistä tiukkoja ja mustavalkoisia ja se helpottaa koiraa.

Keinulla harjoiteltiin keinulaudan painamista alas ja se oli Tuhkasta ihan jees. Pelkkää 2on2offia harjoiteltiin muutama toisto myös A:lla menemättä koko estettä ja se sujui hyvin. Tuhka tarjosi itse sitä! :)


Kurssi jatkuu viikon päästä ja jatketaan vielä näillä samoilla harjoituksilla. Jännä, kun oikeasti koulutan omaa koiraa "samassa tahdissa" muiden kanssa niin jotenkin sitä ei vahingossakaan oikaise tai ajattele, että no edetään vaan jo seuraaviin juttuihin. Nyt ei edetä, koska mä en halua Tuhkan kanssa edetä ja kaikkien muidenkin etu on harjoitella vielä seuraava kerta näitä samoja juttuja eli totutella puomiin ja paukutella keinua. Tosin neljän kerran kurssista tulee tällä menolla ainakin viiden kerran kurssi, mutta varoittelin siitä jo alunperin, että sovitaan lisäkerroista myöhemmin. Mä en haluaisi kenenkään kanssa edetä nopeammin kuin mihin he ovat valmiita. Kontaktiesteillä takapakissa voi kuitenkin olla kysymys kuukausista tai jopa vuosista, joten otan alun mielummin vaikka liiankin varovasti kuin hätäilen.

Agility on kivaa, mutta pakko mun on myöntää, että mun kiinnostukseni on tällä hetkellä enemmän teknisissä asioissa. Miten opetan tuota ja tuota? Mitä vaihtoehtoja on? Mulla ei ole kiire eikä hinku saada mitään valmiiksi tai päästä treenaamaan rataa tai edes mitään hyödyllisiä ohjausjuttuja. Ehkä niillekin löytyy aikaa. Tämän kesän projekti on kuitenkin nuo kontaktit. Hyppytekniikan puolelta vauhtihäiriöt ja ohjaajahäiriöt. korkeuden arviointi ja hyppistreenien yhdistäminen ovat kesän suunnitelmissa. Keppien harjoittelun jätän suosiolla syksylle, jotta ehdin panostaa siihen sitten aikanaan tarpeeksi ja kontaktihommat on siihen mennessä ohi (ei sillä etteikö kontakteissa treenaamista olisi, mutta tämä alkuopetus on ohi). Syksyllä toivottavasti keppien lisäksi päästään keskittymään ohjaukseen ja käännöksiin. Ja ehkä ensi talvelle menee sitten viimeisten juttujen eli renkaan ja erimuotoisten hyppyjen, kuten muuri ja pituus, harjoittelu. Saa nähdä, ainakaan meillä ei ole kova kiire. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti