torstai 4. kesäkuuta 2015

Raunioita ja aksapäivitys

Viime lauantaita vietettiin hajutreeniporukalla Hepekon raunioradalla Helsingissä. Mahla sai kaksi vierasta maalimiestä, joista ensimmäisen se noukki "helpolta" alueelta nopeasti ja toisen raunioista heti, kun sinne edettiin. Mahla teki hyvää työtä. 


Tuhka oli ekaa kertaa ihan oikeasti raunioilla. Ensin se vähän arpoi mennä vaikeakulkuisille raunioille, mutta kun menin itse sinne niin se tuli perässä ja alkoi tehdä töitä. Kumpikin maalimies oli kuitenkin koko raunioalueen toisella puolella helpommalla alueella. Eli tehtiin tosi pitkään töitä ennen kuin päästiin sinne asti. Tuhka teki erittäin hyvin hommia, se on rauhallinen, mutta eteni järjestelmällisesti ja tarkisti aluetta tarkasti.


Toiseksi mentiin tekemään rakennusetsintää. Mahlan eka maalimies oli helpossa paikassa, toinen pimeässä kellarissa. Pimeästä maalimies löytyi pyörinnän jälkeen. Mahla merkkasi selvästi portaita, mutta se ei oikein osannut mennä riittävän pitkälle pimeässä. Erittäin hyvä harjoitus!


Tuhkan eka maalimies seisoi pressun takana. Tietysti. Olinhan sanonut vahingossa aluksi kun tutustuimme paikkoihin, että jos Tuhkalle laittaa maalimiehen tuollaiseen paikkaan, se ei löydy ikinä, koska Tuhka ei uskalla mennä kahisevan pressun luo. No ei se uskaltanutkaan, mutta maalimies löytyi silti. Tuhka jäi pressun eteen, katsoi pressua ja katsoi mua "tuolla se on". :) Toinen maalimies oli keittiössä jääkaapin päällä. Tätä Tuhka joutui työstämään, mutta se teki erittäin hienosti ja pitkäjänteisesti töitä ja löytyihän se lopulta, kun oli ensin kierretty pariin kertaan koko rakennus ja keittiöstä haettu haju ehkä noin viisi kertaa. :)

Olen todella tyytyväinen kummankin koiran työskentelymoodiin. Ne jaksaa tehdä töitä ja ne selvästi tietää, mitä ne on tekemässä. 


Tiistaina käytiin aksatreeneissä Tuhkan kanssa. Tuhkis pääsi tekemään "rataa", koska ne esteet oli radalla, joita mun piti harjoitella erikseen. No tuli siinä samassa tehtyä muuten ekaa kertaa muuri ja pituuskin, mutta siinä ne meni siinä ohessa. Meidän suorittama rata oli siis ykkösluokan hyppyradan seitsemän esteen loppusuora. Kuppi loppuun ja Tuhkahan meni kovaa. Kyllä se suoraa osaa juosta. :)

Toiseksi otettiin radan alkuosaa, sekin meni ilman kupin laittamista loppuun, mutta kuppi aiheutti sen, että Tuhka veti yhden kaarroksen aina pitkäksi, koska meinasi oikoa suoraan kupille.

Kuvat: Janne V.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti