keskiviikko 5. elokuuta 2015

Uudistuksia blogissa

Meillä alkaa olla loma lopuillaan ja kohta lähtee koiratkin maaseudun rauhasta taas kaupunkiin. Tällä kertaa Ylöjärvelle, jonne olemme muuttaneet. Koirat eivät montaa yötä ole ehtineet vielä tässä asunnossa olemaan, mutta yhtään eivät silloin ole ulkoa kantautuvista äänistä häiriintyneet. Tässä asunnossa ei ole tuulikaappia eikä kaksinkertaista ulko-ovea, joten ulkoa kantautuu huomattavasti enemmän ääniä kuin aiemmissa asunnoissa.

 

Mustikassa ollaan käyty muutamia kertoja ja koirat tykkäävät. Ne pysyvät kivasti metsässä lähellä, vaikka pysytään lähes paikallaan. Kummatkin koirat popsivat kovasti mustikoita ja usein niitä seuraamalla löytää parhaat paikat. Ne kun eivät jäkälän joukosta pieniä napsi vaan ne komeimmat marjat.



Kesän harrastamiset ovat tosiaan olleet hyvin vähissä. Paimennus on ollut meidän "kesälaji", mutta sitäkään ei ihan hirmuisen ahkerasti tehty. Molemmat koirat ovat kuitenkin tehneet sellaisia tehtäviä, joita ne eniten ovat tarvinneet. Mahla on saanut käydä herkillä lampailla hankkimassa malttia ja Tuhka tehdä poispäinajoa lehmien kanssa. Vielä syksyllä meillä on paimennusleiri tulossa Kuttukuussa ja mielenkiinnolla odotan erityisesti, miten Tuhkalla lehmien paimennus on vaikuttanut lampaiden paimennukseen.


Tuhkan kanssa treenattiin alkukesästä kerran viikkoon agilitya, mutta siitäkin on sittemmin ollut taukoa. Syksy toivottavasti tekee muutoksen tähän ja päästäisiin edes jonkinlaiseen kerran viikossa treenaamiseen käsiksi. Kepit on syksyn projekti, mutta toteutus on vielä vähän mietinnässä.

Hajutreeneihin palailemme toivottavasti jo loppuviikosta. Uskon, että kesän tauko on tehnyt kummallekin hyvää. Ja itsellä ainakin on jo kova palo takaisin hommiin.



Siispä näin koulujen alun lähestyttyä päätin tehdä jotain muutoksia myös tänne blogiin varsinkin kun kotisivujen päivittäminen on jäänyt aivan unholaan. Lisäsin molemmille koirille omat sivut, johon pääasiassa kokosin kuvia (ja toivottavasti niitä myös sinne vielä lisäilen) ja vähän tekstiä koirien luonteista ja harrastusominaisuuksista eli niistä tärkeistä asioista. Koe- ja näyttelytuloksia sinne ei ole kirjattu, mutta ne suurinpiirtein löytyvät blogiteksteistä. Terveystuloksia on tarkoitus päivittää vielä koirien sivuille, koska ne menevät osastoon olennaiset asiat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti