lauantai 18. kesäkuuta 2016

Keppiprojekti treenit 1 ja 2

Tuhkan keppiprojekti on aloitettu. Alkoi se oikeastaan jo viime syksynä kahden kepin välistä sujahtelulla, mutta nyt on toivottavasti tarkoitus päästä maaliin eli saada kepit valmiiksi. 

Opetusmenetelmäksi valikoitui 2x2-menetelmä, koska kiinnostuin siitä jo vuonna 2010, kun kävin koulutuksessa asian tiimoilta. Mahla oli silloin jo kujakepit harjoitellut, joten 2x2-menetelmä jäi odottamaan seuraavaa koiraa. Keppimenetelmiä on monia, Musti aikanaan opetettiin ihan kädellä ohjaten, Mahla tosiaan kujakepeillä ja Tuhkan kanssa kokeillaan tätä. Ihan koulutuksellisessa mielessäkin odotan mielenkiinnolla tätä projektia ja sen valmistumista.

Puhun 2x2-menetelmän yhteydessä kellotaulusta. Ajatuksena on, että palkkiolinja on ikäänkuin kellotaulun klo 12/18 linja ja tämä on lopulta myös suorien keppien linja. Sitä, kuinka paljon keppipari on auki, kuvaan esimerkiksi klo 14/20 tai klo 13/19. Lyhyesti avattuna koko 2x2-menetelmän idea on opettaa koira ensin suorittamaan keppipari ja tämän jälkeen näitä keppipareja yhdistetään.

Viime syksyltä Tuhkalle on tuttu yksi keppipari ja kaksi keppiparia klo 14/20 noin 6 jalan päässä toisistaan. Eli ihan nollista ei nyt lähdetty.

Treeni nro 1: Aloitettiin yhdestä keppiparista, joka oli klo 15/21. Tämän jälkeen siirryttiin heti klo 14/20. Ja parin toiston jälkeen lisäsin toisen keppiparin, joka oli 9 jalan päässä ensimmäisestä ja samoin klo 14/20. Vähän Tuhka pohti, kun toinen keppipari lisättiin. Muuten ei ongelmaa. Hyvin haki itsenäisesti ekalle keppiparille. Ohjasin kummaltakin puolelta, mutta ei vielä haasteellisia tulokulmia.



Tänään oli treenit nro 2. Siirsin keppiparit aivan peräkkäin ja molemmat parit olivat asennossa klo 13/19. Tehtiin noin kymmenen toistoa, jotka menivät erittäin hyvin. Palkkasin heittämällä namin nurmelle. Tehtiin erilaisia sisääntuloja, vaikea oli kieppaaminen yli 90 astetta suljetusta kulmasta. Muuten kaikki oikein nappiin ja mä itse asiassa yllätyin, kuinka innoissaan pikkukoira hommia teki. Sillä on tosi makee asenne tällä hetkellä. Tätä asennetta kaivattais vähän muutenkin aksaan.

Ensimmäinen harjoitus on videolla. Mä yritän saada mahdollisimman monet treenit videolle, koska niin olisi hienoa seurata edistymistä. Toivon, että sitä kuitenkin tapahtuu. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti