perjantai 12. toukokuuta 2017

Kuulumisia

Yhtä sun toista päivitettävää.

Jatkan ensin lempiaiheestani eli jäljestyksestä. Viikonlopun pk-jälkikoulutuksesta jäi ideoita käteen, joita lähdin kokeilemaan. Heti maanantaina käytiin metsäjäljellä. Jäljet oli kummallekin lyhyet (jonkun 100-200 m) ja siellä oli runsaasti esineitä. Esineiltä palkkasin heittämällä kasan namia maahan. Keskiviikkona tehtiin eka jälki samalla idealla asfaltille. Paljon esineitä, vahvistettiin jälkikin vedellä. Mahla ei ole eläissään tehnyt niin rauhallista työtä kuin nyt nämä pari kertaa! Tässä voi olla todella ideaa tuon kuumakallen kanssa. Se rauhoittuu esineelle tosi hyvin ja tuntuu, että se esinemotivaatiokin on noussut, vaikka varsinaisesti siinä ei koskaan ole ollut mitään ongelmaa.

Tiistaina alkoi agilityn ulkokausi. Koulutin kolme ryhmää ja lopuksi Tuhka pääsi yhden hyppysuoran rallatelemaan täysiä. Tuollainen on Tuhkan kanssa ihan mukavaa hommaa. Uusien agilitysääntöjen mukaan ensi vuoden alusta tulee pikkumaksiluokka, johon Tuhkakin ylärajoilla mahtunee. Tässä mietin, että aloitetaanko kisaaminen jo ennen ensi vuotta vai mennäänkö suoraan vasta ensi vuonna pikkumakseihin. Toisaalta ne lappalaiskoirien rotumestikset on Tampereella syksyllä ja olen vähän lupaillut, että sinne osallistutaan. Katsotaan nyt, miten kesä sujuu. Edelleen meillä on projektia. Mä en ole tyytyväinen kaikkeen meidän tekemisessä. Ihan sitä estevarmuuttakin tarvitaan lisää.

Mahla kävi torstaina suunhuollossa eläinlääkärissä. Kontrollikäynnillä pari viikkoa aiemmin eläinlääkäri huomasi, että toiselle puolelle on kertynyt hammaskiveä ja epäili, voisiko siellä olla jotakin tulehdusta. Ei sieltä mitään löytynyt. Hampaat hyvässä kunnossa, etuhampaissa pieniä lohkeamia, jotka eivät vaadi mitään jatkotoimenpiteitä.

Viimeisiä työviikkoja viedään ennen kesälomaa. Vielä kun jaksaa puristaa hetken. Ilmat ovat otolliset koirien kanssa treenaamiseen, kun on viileää, mutta kevään tunnetta on vaikea saada. Palaillaan taas, kun on asiaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti